Credite persoane juridice

Compania noastra colaboareaza cu principalele institutii financiar bancare locale, pentru a va oferi servicii financiare cat mai complete. Astfel, va punem la dispozitie o gama completa de credite bancare care sa va satisfaca nevoile personale sau care sa va ajute in dezvoltarea afacerii dumneavoastra.

 

1. Linie de credit

 • Fara garantie, pentru achizitia de materii prime sau marfuri, pentru plata furnizorilor sau pentru plata salariilor, etc.

Prin Linia de credit rapida fara garantii iti punem la dispozitie banii necesari activitatii de zi cu zi a afacerii tale. Vestea buna e ca platesti dobanda doar pe partea consumata din imprumut.Daca consideri ca e util pentru afacerea ta, ai posibilitatea totodata sa iti refinantezi si alte linii de credit luate de la alte banci.

Valoarea maxima a imprumutului este de 100.000 lei pe o perioada de 24 de luni.

Moneda: RON/EURO

 

 • Cu garantie

Acest produs financiar permite o personalizarea in functie de nevoile afacerii tale si de asemenea poti obtine o suma de maxim 75% din valoarea imobilului adus in garantie.

Moneda RON/EURO

 

2. Credit pentru capital de lucru

Avantaje:

 • Iti planifici din timp cash flow-ul.
 • Utilizezi creditul pe loc, pentru nevoile tale de capital.
 • Platesti in rate lunare (egale sau customizate).

Valoare:

 • Valoarea o stabilim impreuna in functie de nevoile tale.
 • Moneda: RON/EUR;
 • Costuri: dobanzi fixe/variabile si usor de gestionat;
 • Rambursare: lunar, in rate egale sau customizate in functie de sezonalitatea activitatii tale;
 • Termen: maxim 36 luni;
 • Garanţii: structura flexibila de garantii (mobiliare sau imobiliare), inclusiv garantii din partea Fondurilor de garantare.

 

3. Credit pentru investitii

Avantaje:

 • Poti accesa un credit chiar daca esti un start up cu activitate de minim 3 luni (doar pentru credite cu garantii imobiliare)
 • Platesti in rate lunare (egale sau customizate)

Valoare:

 • Valoarea creditului este dimensionata la nivelul real al afacerii tale.
 • Moneda: RON/EUR;
 • Costuri: dobanzi fixe/variabile si usor de gestionat;
 • Rambursare: lunar, in rate egale sau customizate in functie de sezonalitatea activitatii tale
 • Termen: maxim 60 luni;
 • Garanţii: structura flexibila de garantii (mobiliare sau imobiliare), inclusiv garantii din partea Fondurilor de garantare.

 

4. Factoring

Factoring-ul este o modalitate flexibila si rapida de finantare a capitalului de lucru si imbunatatire a fluxului de numerar, ce iti ofera posibilitatea de a-ti dezvolta afacerea. Facturile emise de clientii tai sunt platite pe loc, eliminand dependenta fata de termenul de plata negociat.

 • Destinatie: finantarea capitalului de lucru;
 • Perioada de tragere: in functie de termenul de plata al facturilor plus o perioada de gratie de pana la 30 de zile;
 • Pret: flexibil, in functie de specificul tranzactiei;
 • Garantii: cesiunea de creante a relatiilor comerciale finantate.

 

5. Credite Corporate

Cu acest produs de finantare veti simti ca sunteti la “clasa business. In functie de business-ul dumneavoastra, de necesitatile activitatii vom incerca sa personalizam si sa eficientizam costurile de care puteti beneficia. Veti beneficia de consultanta dedicata si de mentenanta permanenta pe intreaga derulare a contractelor.

DICTIONAR FINANCIAR

Dobanda

Dobanda este suma care trebuie platita pentru imprumutarea (utilizarea) unui disponibil de bani pentru o anumita perioada.

Rata dobanzii

Rata dobanzii este procentul aplicat sumei imprumutate, pe perioada derularii creditului.

Rata dobanzii anuale efective DAE

Rata dobanzii anuale efective DAE reprezinta costul real al unui credit, luand in calcul toate cheltuielile care trebuie platite de client: rata dobanzii si celelalte taxe (comisioane si unele asigurari). La calculul ratei dobanzii este luata in considerare perioada in care sunt efectuate aceste cheltuieli si valoarea banilor in timp.
Institutiile de credit din Romania sunt obligate sa comunice DAE doar pentru anumite tipuri de credite pentru persoane fizice (fiind excluse o serie de produse, inclusiv creditele garantate cu ipoteca) si creditele pentru persoane juridice. De asemenea, o serie de costuri nu sunt incluse in formula de calcul DAE mentionata in lege: comisioanele legate de contul curent, costul transferului de fonduri, asigurarea garantiilor, etc.

BUBOR

BUBOR este rata medie a dobanzii la care bancile comerciale romanesti plaseaza depozite pe piata interbancara. Cursul sau este afisat la datele de referinta in pagina serviciului Reuters si in presa de specialitate.

EURIBOR

EURIBOR este nivelul mediu de referinta al ratelor dobanzii pentru depozitele in euro oferite pe piata interbancara din Zona Euro. Acesta se afiseaza, in pagina corespunzatoare a serviciului Reuters si in presa de specialitate, cu doua zile anterior datei de referinta.

LIBOR

LIBOR reprezinta nivelul mediu de referinta al ratelor dobanzii la care bancile internationale ofera plasarea de depozite in USD pe piata monetara londoneza. Acesta se afiseaza, in pagina corespunzatoare a serviciului Reuters si in presa de specialitate, cu doua zile anterior datei de referinta.

ATM

ATM (bancomat) este un dispozitiv automat utilizat de institutiile bancare pentru eliberarea de numerar (poate indeplini si alte functii).

Clientul ramburseaza, lunar, o parte egala din capitalul (principal)  imprumutat, precum si dobanda aferenta. Din cauza dobanzii descrescatoare (la suma ramasa), rata unui credit este diferita in fiecare luna.

Planul de rambursare cu rate lunare (anuale) egale cuprinde in fiecare luna o parte diferita din capitalul (principal)  imprumutat, precum si dobanda scadenta.

Planul de rambursare flexibil/ iregular (sezonier) se adapteaza clientului cu un venit sezonier, care poate prevedea rate mai mari sau mai mici, in functie de activitate si incasari.

Overdraft

Overdraft (descoperit de cont) reprezinta posibilitatea clientului de a dispune de numerar si de a realiza plati care depasesc soldul disponibilului sau din contul curent (pana la o anumita limita). Clientul are avantajul ca poate folosi cand doreste sume de care nu dispune la momentul respectiv. La alimentarea contului, acesta va plati o dobanda proportionala cu suma folosita si numarul de zile in care a utilizat aceasta facilitate.

Linie de credit

Linie de credit este rezervarea de catre banca a unei sume pentru o perioada determinata de timp. Clientul poate folosi suma aprobata prin retrageri de numerar sau plati (si poate, de asemenea, sa acopere suma utilizata) ori de cate ori doreste pe parcursul perioadei stabilite. Dobanda se aplica numai sumelor folosite. Sumei nefolosite i se aplica un comision de neutilizare.

Principalul creditului

Principalul creditului reprezinta suma (capitalul) imprumutata initial.

Rata lunara a creditului

Rata lunara a creditului este suma pe care clientul trebuie sa o depuna lunar in contul curent personal, pentru rambursarea creditului. Aceasta cuprinde o parte din principalul creditului si dobanda pentru luna respectiva.

Planul de rambursare

Planul de rambursare (scadentar de plata) contine esalonarea sumelor (cu mentionarea datelor) tuturor ratelor pe care clientul trebuie sa le plateasca pentru returnarea unui credit.

Scadenta (maturitatea) ratei

Scadenta (maturitatea) ratei reprezinta termenul la care trebuie platita rata lunara. Aceasta este mentionata in planul de plati sau in contractul de credit.

Scadenta creditului

Scadenta creditului este data la care creditul trebuie achitat in intregime.

Perioada de gratie

Perioada de gratie este perioada de timp initiala in care debitorul va plati doar dobanda aferenta sumei imprumutate. Aceasta dobanda se poate acumula, in functie de contract, cu termen de rambursare la sfarsitul perioadei. Perioada de gratie se foloseste, de obicei, pentru ca debitorul sa aiba timp sa dea in folosinta obiectul investitiei.

Ai o intrebare? Suna-ne!
0767 803 102