Credite persoane fizice

Compania noastra colaboareaza cu principalele institutii financiar bancare locale, pentru a va oferi servicii financiare cat mai complete. Astfel, va punem la dispozitie o gama completa de credite bancare care sa va satisfaca nevoile personale sau care sa va ajute in dezvoltarea afacerii dumneavoastra.

 

1. Credit de nevoi personale

Este un credit oferit persoanelor fizice cu varste cuprinse intre 21 ani-70 ani pentru nevoi personale nenominalizate (nu sunt necesare facturi justificative).

Caracteristici:

  • Moneda: LEI, EURO;
  • Co-debitorul principal: sotul/sotia Debitorului;
  • Co-debitorul suplimentar: ruda de grad I , afin de gradul I cu solicitantul sau dupa caz terte persoane;
  • Suma Minima / Maxima: 500 EURO (echivalent LEI) – 20.000* EURO (echivalent LEI)
  • Venituri eligibile: salarii, pensii, venituri din chirii, venituri din activitati independente, venituri inregistrate in strainatate, etc.

 

Clientul are dreptul in orice moment (exceptand ziua scadentei ratei lunare) la rambursarea anticipata totala sau partiala a creditului daca in contul Imprumutatului va exista o suma de  bani cel putin egala cu suma precizata in cerere, cu mentinerea scadentei finale.

 

2. Credit pentru refinantare

Refinantarea (consolidarea) creditelor contractate de catre solicitant de la alta banca/institutie financiara nonbancara.

Caracteristici:

  • Se refinanteaza doar creditele in valutele LEI, EUR, USD;
  • Se pot refinanta toate tipurile de credit (ipotecare, imobiliare, card de credit, auto, etc);
  • Suma refinantata reprezinta 110% din soldul creditelor refinantate;
  • Creditele refinantate trebuie sa figureze in Biroul de Credit, in cazul in care nu figureaza aceste credite nu se pot refinanta;
  • Creditele refinantate trebuie sa fie cu plata la zi.

 

3. Credite de nevoi persoanele cu ipoteca

Este un credit care a fost creat pentru a-ti oferi solutia perfecta atunci cand ai nevoie de un credit, fara sa fie nevoie sa mentionezi destinatia banilor.

Caracteristici :

  • Moneda: LEI, EURO, USD;
  • Perioada de acordare: pana la 30 ani;
  • Se finanteaza intre 60-80% din valoarea imobilului;
  • Punctual, in cazul se solicita acest credit pentru renovarea unui imobi, se pot solicita documente aferente lucrarilor: deviz santier, documente justificative pentru materiale de constructii, etc.
  • Venituri eligibile: salarii, pensii, venituri din chirii, venituri din activitati independente, venituri inregistrate in strainatate, etc.

 

4. Credit imobiliar

Credit destinat persoanelor fizice in vederea achizitiei unuia sau mai multe imobile.

Caracteristici:

  • Moneda: LEI sau EURO;
  • Termenul de rambursare: maxim 30 ani;
  • Varsta solicitantului/co-debitorului: minim 21 ani, maxim 70 ani;
  • Se pot efectua rambursari partiale in avans in orice zi lucratoare, mai putin in ziua scadentei ratelor lunare;
  • Este obligatorie incheierea unei polite de asigurare imobiliara;
  • Garantii: ipoteca;
  • Avans: minim 15%-20% in functie de profilul solicitantului de credit;
  • Acceptarea unei game largi de venituri (salariu, chirii, venituri din activitati independente, etc).

 

5. Credit “Prima Casa”

Acesta este un program guvernamental, destinat exclusiv persoanelor fizice, care are drept scop facilitarea accesului acestora la achizitionarea unei singure locuinte, aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara, prin contractarea de credite in conditiile legii speciale.
Clienti eligibili pentru programul Prima Casa: persoane fizice care la data solicitarii creditului nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita sau detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 m2.

Caracteristici:
Valoarea creditului: pana la 66 500 EUR pentru locuinte noi;

  • Valuta: Lei/Euro;
  • Termenul de rambursare: minim 6 luni – maxim 30 ani;
  • Varsta solicitantului/co-debitorului: minim 21 ani – maxim 70 – N, unde N este perioada
    creditului (Ex: un solicitant de credit care are o varsta de 59 ani poate primi un credit pe o
    perioada de maxim 11 ani);
  • Rambursari anticipate: permise oricand, comision plata antancipita 0 (zero);
  • Co-debitorul: Sot/sotie si/sau ruda de grad I sau afin de gradul I cu solicitantul.

DICTIONAR FINANCIAR

Dobanda

Dobanda este suma care trebuie platita pentru imprumutarea (utilizarea) unui disponibil de bani pentru o anumita perioada.

Rata dobanzii

Rata dobanzii este procentul aplicat sumei imprumutate, pe perioada derularii creditului.

Rata dobanzii anuale efective DAE

Rata dobanzii anuale efective DAE reprezinta costul real al unui credit, luand in calcul toate cheltuielile care trebuie platite de client: rata dobanzii si celelalte taxe (comisioane si unele asigurari). La calculul ratei dobanzii este luata in considerare perioada in care sunt efectuate aceste cheltuieli si valoarea banilor in timp.
Institutiile de credit din Romania sunt obligate sa comunice DAE doar pentru anumite tipuri de credite pentru persoane fizice (fiind excluse o serie de produse, inclusiv creditele garantate cu ipoteca) si creditele pentru persoane juridice. De asemenea, o serie de costuri nu sunt incluse in formula de calcul DAE mentionata in lege: comisioanele legate de contul curent, costul transferului de fonduri, asigurarea garantiilor, etc.

BUBOR

BUBOR este rata medie a dobanzii la care bancile comerciale romanesti plaseaza depozite pe piata interbancara. Cursul sau este afisat la datele de referinta in pagina serviciului Reuters si in presa de specialitate.

EURIBOR

EURIBOR este nivelul mediu de referinta al ratelor dobanzii pentru depozitele in euro oferite pe piata interbancara din Zona Euro. Acesta se afiseaza, in pagina corespunzatoare a serviciului Reuters si in presa de specialitate, cu doua zile anterior datei de referinta.

LIBOR

LIBOR reprezinta nivelul mediu de referinta al ratelor dobanzii la care bancile internationale ofera plasarea de depozite in USD pe piata monetara londoneza. Acesta se afiseaza, in pagina corespunzatoare a serviciului Reuters si in presa de specialitate, cu doua zile anterior datei de referinta.

ATM

ATM (bancomat) este un dispozitiv automat utilizat de institutiile bancare pentru eliberarea de numerar (poate indeplini si alte functii).

Clientul ramburseaza, lunar, o parte egala din capitalul (principal)  imprumutat, precum si dobanda aferenta. Din cauza dobanzii descrescatoare (la suma ramasa), rata unui credit este diferita in fiecare luna.

Planul de rambursare cu rate lunare (anuale) egale cuprinde in fiecare luna o parte diferita din capitalul (principal)  imprumutat, precum si dobanda scadenta.

Planul de rambursare flexibil/ iregular (sezonier) se adapteaza clientului cu un venit sezonier, care poate prevedea rate mai mari sau mai mici, in functie de activitate si incasari.

Overdraft

Overdraft (descoperit de cont) reprezinta posibilitatea clientului de a dispune de numerar si de a realiza plati care depasesc soldul disponibilului sau din contul curent (pana la o anumita limita). Clientul are avantajul ca poate folosi cand doreste sume de care nu dispune la momentul respectiv. La alimentarea contului, acesta va plati o dobanda proportionala cu suma folosita si numarul de zile in care a utilizat aceasta facilitate.

Linie de credit

Linie de credit este rezervarea de catre banca a unei sume pentru o perioada determinata de timp. Clientul poate folosi suma aprobata prin retrageri de numerar sau plati (si poate, de asemenea, sa acopere suma utilizata) ori de cate ori doreste pe parcursul perioadei stabilite. Dobanda se aplica numai sumelor folosite. Sumei nefolosite i se aplica un comision de neutilizare.

Principalul creditului

Principalul creditului reprezinta suma (capitalul) imprumutata initial.

Rata lunara a creditului

Rata lunara a creditului este suma pe care clientul trebuie sa o depuna lunar in contul curent personal, pentru rambursarea creditului. Aceasta cuprinde o parte din principalul creditului si dobanda pentru luna respectiva.

Planul de rambursare

Planul de rambursare (scadentar de plata) contine esalonarea sumelor (cu mentionarea datelor) tuturor ratelor pe care clientul trebuie sa le plateasca pentru returnarea unui credit.

Scadenta (maturitatea) ratei

Scadenta (maturitatea) ratei reprezinta termenul la care trebuie platita rata lunara. Aceasta este mentionata in planul de plati sau in contractul de credit.

Scadenta creditului

Scadenta creditului este data la care creditul trebuie achitat in intregime.

Perioada de gratie

Perioada de gratie este perioada de timp initiala in care debitorul va plati doar dobanda aferenta sumei imprumutate. Aceasta dobanda se poate acumula, in functie de contract, cu termen de rambursare la sfarsitul perioadei. Perioada de gratie se foloseste, de obicei, pentru ca debitorul sa aiba timp sa dea in folosinta obiectul investitiei.

Ai o intrebare? Suna-ne!
0767 803 102